Sociaal Collectief

Vanaf 1 januari 2018 is de Stichting Sociaal Collectief verantwoordelijk voor het samenlevingsopbouwwerk in de gemeente Súdwest-Fryslân.

In Súdwest-Fryslân zijn veel actieve inwoners, organisaties en netwerken die zich inzetten voor hun stad, buurt of dorp. Vrijwilligersorganisaties en verenigingen spelen hierbij een grote rol.  Als dergelijke initiatieven meer zichtbaar en nog beter toegankelijk worden kunnen er meer inwoners van profiteren. Hierdoor kunnen inwoners (blijven) deelnemen aan de samenleving,  zo lang mogelijk zelfstandig functioneren en blijft hun woonomgeving levendig en leefbaar.

De sociaal werkers van Stichting Sociaal Collectief werken vanuit Bolsward, Sneek-noord en Sneek-zuid en bedienen alle dorpen en kernen in het buitengebied. Ze zijn in de buurt als er vraag is, maar proberen die vraag ook voor te zijn.
Het Sociaal Collectief werkt samen met de gebiedsteams en is opgezet om de samenhang in buurten, wijken en dorpen te versterken en bewoners met elkaar in verbinding te brengen.

In deze wijk, lemmerweg west, is Mirjam Krop de sociaal werker.

Te bereiken via:

06 13 32 43 55  of m.krop@sociaalcollectiefswf.nl

 

Sociaal Collectief is actief op Twitter @ SoCoSWF en Facebook!

 

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Facebookrss