22 september Burendag 2018

 22 september Burendag 2018
Nijlanderhemstraat/ Folgaasterhemstraat.
Lemmerweg west in Sneek.

Wat een mazzel hadden we met het weer….Het bleef droog, op een enkele spat na.
S’ ochtends met een heel buren team in de weer om het festijn op te bouwen.
De dag daarvoor was daar geen kans voor in verband met een te harde wind.Maar deze ochtend moest het dan echt gebeuren.
En het waaide zo….
Een kleine partytent heeft het hierdoor begeven. Slimme koppen bedachten het om een dekzeil te spannen. Met touwen en 3 parasollen (waarvan ook 1 sneuvelde) werd een heuse schuilplaats opgebouwd. Van de andere partytent werd alleen het frame gebruikt en deze heeft de dag overleefd.

De picknicktafel werd door handige mannen in elkaar gezet. Eerder deze week was de bodem hiervoor al bestraten door de buurmannen. Met stenen en zand wat geleverd is door de gemeente. Alle activiteiten zijn in samenspraak met de gemeente en er is een vergunning vooraf aangevraagd en toegekend. Ook de wijkagent was op de hoogte.

Voor de volwassenen was er koffie/thee met koek en later wat hapjes. Op de picknick bank konden zij gezellig bijpraten en de kinderen konden spelen. Voor hen was er limonade met een koekje en later een snoepje. Buren hadden een cake gebakken en buren hadden koekjes gebakken en uitgedeeld.

Het springkussen arriveerde rond 11 uur en heeft tot 20 uur aan gestaan. Wat een feest en plezier voor alle kinderen. En ook voor een aantal volwassenen die het parcours als een wedstrijd tegen elkaar gebruikten. Wat natuurlijk veel vermaak gaf.
Er was een knutsel/ tekentafel, je kon stoep krijten, wie ben ik spelen, hoepelen en sjoelen.

Ook ging er een groep te afvalprikken in onze mooie speeltuin.


Met de prikstokken die wij via de gemeente hebben gekregen. Ook heeft de speeltuin een prullenbak gekregen via de gemeente.

De hele dag hadden we gezellige muziek van onze DJ Buurman Robert. Deze zelfde buurman was ook heel goed in de BBQ bedienen. Dus toen het 17 uur werd verruilde hij zijn plek voor de BBQ. De kinderen zagen hun kans schoon en kropen achter de laptop. De straat werd van kinderliedjes/ karaoke en dansjes voorzien. De BBQ smaakte iedereen prima. We hadden 2 BBQ’s. 1 grote voor al het vlees en een kleine voor halal vlees. Dit liep allemaal perfect. Mensen zaten gezellig en tevreden. Kinderen speelden heerlijk. Er werd een zak patat

voor de kinderen gekocht en wat overbleef ging naar de volwassenen.

Na het eten was de prijs uitreiking voor de mooiste kleurplaten. (Tarja, Melissa en Rowena)

Alle kinderen kregen een prijsje voor het meedoen en de jongste kinderen mochten daarna heerlijk op naar dromenland. We sloten de avond af voor de oudere kinderen (en volwassenen die jong van geest zijn) met een stoelendans rond 21 uur. De muziek ging op zacht en om 22 uur uit. Rond 22.30 uur was het feest afgelopen en werd de straat opgeruimd en schoongemaakt.

 

Voor volgend jaar gaan wij met de straat sparen voor een legertent.
Dit zodat wij altijd een noodplan hebben bij regen en stormachtig weer.

 

 

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Facebookrss