MAATJES GEZOCHT!

 

 

MAATJES GEZOCHT!

Omdat 1 op de 7 kinderen in Friesland in armoede leeft en daardoor niet aan activiteiten kan deelnemen, is het maatjes project Bijdehand in Zuidwest Friesland van start gegaan. Het project is bedoeld voor kinderen van ± 9 t/m 12 jaar die tijdelijk een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Denk hierbij aan kinderen die in een lastige thuissituatie zitten, gepest worden of onzeker zijn. Een maatje kan hierin uitkomst bieden! Bijdehand koppelt het kind 1 op 1 aan een maatje. Dit is een student of een vrijwilliger in de leeftijd van 18 t/m ±28 jaar die minimaal 6/9 maanden met het kind, één middag in de week op pad gaat om leuke activiteiten te ondernemen.

Wij zijn op zoek naar maatjes voor de volgende kinderen:

  • Jongen van 12, uit Sneek, zoekt voor woensdagmiddag een stoer en sportief maatje met wie hij leuke activiteiten kan doen, en hem kan helpen met zijn huiswerk!
  • Meisje van 12 jaar, uit Bolsward, zoekt voor woensdagmiddag een sportief en creatief maatje die haar stevig in haar schoenen laat staan en haar een stapje op weg helpt bij het voortgezet onderwijs.
  • Jongen van 9 jaar uit Workum, zoekt voor woensdagmiddag een rustig en creatief maatje die interesses heeft voor IT, die hem leert programmeren, maar ook leuke activiteiten met het doet zoals naar het museum of naar de bioscoop. Wel moet je kennis/ervaring hebben in het werken met kinderen met autisme.
  • Meisje van 6, uit Workum, zoekt voor woensdag- of vrijdagmiddag een maatje die samen met haar leuke activiteiten onderneemt zoals naar de bioscoop en zwemmen. Wel moet je kennis/ervaring hebben in het werken met kinderen met autisme.

    Lijkt het jou leuk om een maatje te worden voor één van deze kinderen? Neem dan contact op met Timpaan Welzijn. Bereikbaar van 9.00 uur tot 11.00 uur, telnr. 0515-414162. Email: bijdehand@timpaanwelzijn.nl   website: www.timpaanwelzijn.nl

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Facebookrss